Αφαιρέσεις

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΙΠΩΜΑΤΩΝ

Το λίπωμα αποτελεί καλοήθη όγκο του υποδόριου ιστού και πρόκειται για μία τοπική υπερσυγκέντρωση λίπους. Κατά την κλινική εξέταση θα παρατηρήσετε ότι είναι λείο, ευκίνητο και μαλακό. Ένα λίπωμα πρέπει να αφαιρείται όταν προκαλεί ενοχλήσεις είτε λόγω πίεσης και μεγέθους είτε αισθητικές.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ

Τα θηλώματα είναι μη κακοήθη ογκίδια μικρά σε έκταση και εμφανίζονται συχνότερα σε άτομα μεγαλύτερα των 50 ετών και όχι μόνο. Αν και δεν ειναι κακοήθη, τις περισσοτερες φορες πολλαπλασιάζονται και γίνονται αντιαισθητικά, ενώ παρατηρούνται κυρίως στις πιο υγρές περιοχές του σώματος.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΥΣΤΗΣ

Δεδομένου ότι η κύστη μπορεί να καταλήξει σε απόστημα, συνίσταται πάντα η αφαίρεσή της. Πρέπει να αφαιρείται ριζικά ώστε να μην υποτροπιάσει στο μέλλον. Πρόκειται για μια απλή επέμβαση η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Πρόκειται για σημάδια στο δέρμα τα οποία οφείλονται στον καλοηθή πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Σε περιπτώσεις ανθρώπων των οποίων το δέρμα είναι πιο ανοιχτόχρωμο καλό είναι να παρατηρείται η περιοχή όπου βρίσκονται οι σπίλοι και να μην εκτίθεται στον ήλιο.