Αυξητική στήθους

αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις παγκοσμίως. Το στήθος είναι σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας. Αν όμως μια γυναίκα δεν έχει το στήθος που επιθυμεί, χάνει και την αυτοπεποίθησή της. Όμως, στη σημερινή εποχή, η κάθε γυναίκα μπορεί να αποκτήσει το στήθος των ονείρων της εύκολα και με ασφάλεια.

Ποιος είναι ο στόχος της αυξητικής στήθους;

Η συγκεκριμένη επέμβαση στοχεύει στην αύξηση του όγκου του στήθους. Η αύξηση αυτή δε γίνεται αυθαίρετα, αλλά βάσει του σώματος της εκάστοτε γυναίκας, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται φυσικό. Επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών ενθεμάτων σιλικόνης, των οποίων η σύσταση και το σχήμα ποικίλει. Η επιλογή των ενθεμάτων σιλικόνης εξαρτάται από τις ανάγκες και την επιθυμία της ασθενούς και φυσικά γίνεται κατόπιν επίσκεψης στον γιατρό όπου θα γίνουν συγκεκριμένες μετρήσεις και κάποιες δοκιμές, ώστε να επιλεχθεί το κατάλληλο μέγεθος.

Αυξητική στήθους: Εφαρμόζεται μόνο σε γυναίκες με μικρό στήθος που επιθυμούν την αύξηση του

Η επέμβαση της αισθητικής στήθους μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις ασύμμετρου και χαλαρωμένου στήθους. Συνεπώς, η αυξητική στήθους μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους. Τέλος, είναι ιδανική και για περιπτώσεις επανορθωτικής χειρουργικής, η οποία αφορά περιπτώσεις μαστεκτομής.

Αυξητική στήθους: Τεχνικές χειρουργικής επέμβασης

Οι τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα για την αυξητική στήθους είναι δύο, η τοποθέτηση εμφυτευμάτων υπομυϊκά (submuscular placement) και η τοποθέτηση εμφυτευμάτων υποαδενικά (subglandular placement), δηλαδή κάτω από τον μαστικό αδένα. Επίσης, αναλόγως με την εκάστοτε περίπτωση, μπορεί να γίνει και dual plan, όπου ένα μέρος του στήθους βρίσκεται υπομυϊκά και το υπόλοιπο υποαδενικά. Η τεχνική που θα επιλεγεί, εξαρτάται από τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά μιας γυναίκας.

Κατά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων υπομυϊκά (submuscular placement), τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Ο μυς συγκρατεί τα ενθέματα και προσφέρει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Η τεχνική αυτή δεν δημιουργεί προβλήματα σε περιπτώσεις που το στήθος έχει τυχόν οζίδια και χαρίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα, η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων σιλικόνης υποαδενικά (subglandular placement) γίνεται κάτω από τον αδένα του μαστού . Το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο και αυτή η τεχνική είναι πιο ανώδυνη συγκριτικά με την προηγούμενη.

Επίσης, εκτός από την τεχνική διαφέρει και ο τρόπος πραγματοποίησης της τομής για την τοποθέτηση της σιλικόνης. Η τομή μπορεί να γίνει στη θηλή (περιθηλαία τομή) ή κάτω από το μαστό (υπομάστια τομή) και από αυτή την τομή τοποθετούνται τα εμφυτεύματα της σιλικόνης στο στήθος.

 

Αυξητική στήθους: Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω για την επέμβαση;

Πριν την επέμβαση, διενεργούνται οι προεγχειρητικές εξετάσεις, όπως αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφία θώρακος και καρδιογράφημα. Ο προεγχειρητικός έλεγχος πραγματοποιείται την ημέρα της επέμβασης. Επίσης, συνίσταται η ασθενής να προσκομίσει έναν υπέρηχο μαστών ή μαστογραφία. Η ασθενής υποβάλλεται σε γενική αναισθησία και η επέμβαση διαρκεί κατά μέσο όρο μία με μιάμιση ώρα. Η ασθενής συνήθως επιστρέφει στο σπίτι της την ίδια μέρα, λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Αν η ίδια το θέλει μπορεί να παραμένει προληπτικά ένα βράδυ στο νοσοκομείο.

 

Αποθεραπεία αυξητικής στήθους

Μετά το χειρουργείο, ίσως υπάρχει ένα οίδημα, το οποίο υποχωρεί σταδιακά και ο πιθανός πόνος καταπολεμάται με παυσίπονα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της μετά από μία εβδομάδα. Επίσης, για ένα μήνα θα πρέπει να φοράει αθλητικό σουτιέν χωρίς μπανέλα και να αποφεύγει την έντονη άσκηση και την άρση βαριών αντικειμένων.

 

Ο πλαστικός χειρουργός Κωνσταντίνος Μακρυγιώργης, έχοντας μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην αυξητική στήθους , βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας συμβουλέψει κατάλληλα σχετικά με την αυξητική στήθους.