Νήματα

Τα νήματα προσώπου και σώματος είναι η ιδανική, ημι-επεμβατική και σχεδόν αναίμακτη μέθοδος που στοχεύει στη καταπολέμηση χαλάρωσης του δέρματος και στην αναδόμηση και αντιγήρανση του εκάστοτε σημείου. Τα νήματα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία είναι αγγειοχειρουργικά απορροφήσιμα ράμματα που εφαρμόζονται κάτω από το δέρμα, σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη κάθε φορά διάσταση. Ανάλογα με την περιοχή που θα εφαρμοστούν, οι κλωστές «τραβούν» το χαλαρωμένο δέρμα, ώστε να γίνει πιο ζωτικό, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν σε παραγωγή κολλαγόνου & ελαστίνης (PDO), ενώ τα εξειδικευμένα νήματα PDO COG, χάρη στις ακίδες που φέρουν, αγκιστρώνουν και τραβούν το χαλαρωμένο δέρμα.

Πώς δρουν τα νήματα κατά την εφαρμογή τους;

Τα νήματα PDO είναι βιοδιασπώμενα και έτσι μετά την εφαρμογή τους το ανθρώπινο σύστημα τα απορροφά σε διάστημα 8-12 μηνών. Εντούτοις, κατά την απορρόφηση τους δεν αναιρείται το αποτέλεσμα. Αυτό διότι το ανθρώπινο σύστημα αρχίζει να θεραπεύεται, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου γύρω από αυτές τις περιοχές. Εκτός από τον σχηματισμό του προσώπου και του σώματος, τα νήματα PDO έχουν ευεργετικές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Η επεξεργασία των νημάτων ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 στην πλαστική χειρουργική. Τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκαν τα υλικά και αυτό οδήγησε στη σημαντική δημιουργία νέων τύπων νημάτων για την αγορά, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο σχέδιο θεραπείας με τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής των νημάτων;

 

Η διαδικασία περιλαμβάνει την εισαγωγή νημάτων μέσω μίας λεπτής βελόνας. Στη συνέχεια, η βελόνα αφαιρείται αφήνοντας το νήμα στη θέση του. Τις επόμενες εβδομάδες τα νήματα αρχίζουν να διαλύονται, αφήνοντας το πρόσωπο ανασηκωμένο. Όλη η διαδικασία διεκπεραιώνεται υπό τοπική αναισθησία, επομένως είναι πλήρως ανώδυνη.

Αμέσως μετά τη θεραπεία, η βελτίωση θα είναι εμφανής, εντούτοις η πλήρης εμβέλεια του αποτελέσματος θα γίνει διακριτή σε 1-2 μήνες μετά την τοποθέτηση. Η διάρκεια ζωής του αποτελέσματος των νημάτων είναι περίπου 1 – 1,5 χρόνο, ενώ τα νήματα APTOS, στα οποία θα αναφερθούμε στην συνέχεια, διαρκούν έως και 2 έτη.

Πριν τη θεραπεία, απαιτείται ένα συμβουλευτικό session με τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, ώστε να συμφωνηθεί το κατάλληλο είδος νημάτων για τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή.

Πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα νήματα;

V-SHAPE CONTOURING

Τα νήματα προσώπου μπορούν να ανορθώσουν πλήρως την περιοχή του πηγουνιού και σαγονιού, προσδίδοντας καλοσχηματισμένες γωνίες και εξαφανίζοντας το προγούλι. Για ιδανικό αποτέλεσμα η θεραπεία νημάτων μπορεί να συνδυαστεί και με εκχύσεις ενέσιμου υαλουρονικού οξέος.

FOXY EYES

Η τοποθέτηση νημάτων αποτελεί επίσης την ιδανική θεραπεία ανόρθωσης της έξω γωνίας του ματιού. Τα αποτελέσματα έχουν συνήθως διάρκεια 6-12 μήνες. Η θεραπεία περιλαμβάνει τοπική αναισθησία κυρίως στα σημεία εισόδου των νημάτων. Μετά την επέμβαση ενδέχεται να παρουσιαστεί ένα ήπιο οίδημα στην περιοχή που εξαφανίζεται σταδιακά.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΛΟΥΤΏΝ

Η θεραπεία νημάτων σώματος επαναδομεί πλήρως τους γλουτούς, ενώ διαθέτει πλήρως ανορθωτική δράση με εξαιρετικά αποτελέσματα.