Υαλουρονικό Οξύ Fillers

Με την πρόοδο της αισθητικής ιατρικής, όλο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει σε μη επεμβατικές μεθόδους αναδόμησης και αναζωογόνησης του προσώπου και του σώματος, με πιο διαδεδομένη τη θεραπεία Υαλουρονικού Οξέος. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος, το οποίο βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και διατηρεί την ελαστικότητά του. Βέβαια, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος στο σώμα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, ο επιθηλιακός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και χαλαρώνει. Οι γραμμές του προσώπου γίνονται πιο έντονες και το πρόσωπο χάνει τη νεανική του όψη. Αυτές οι αλλαγές συνοδεύονται επίσης από βαρύτητα, οδηγώντας έτσι σε ελαστικό και χαλαρό δέρμα και στο σώμα.

Η θεραπεία του δέρματος με ενέσεις υαλουρονικού οξέος είναι μία από τις μεθόδους μείωσης της επίδρασης τέτοιων αλλαγών. Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στη μείωση των ρυτίδων καθώς και στην αποκατάσταση της πληρότητας, της νεανικότητας και του όγκου του περιγράμματος του προσώπου και του σώματος. Ενώ λειτουργεί και ως «filler» αναδομώντας πλήρως την εκάστοτε περιοχή.

Πως γίνεται η διαδικασία έγχυσης υαλουρονικού οξέος;

Αν και η διαδικασία της έγχυσης υαλουρονικού οξέος είναι σχετικά ανώδυνη, εφαρμόζουμε προηγουμένως αναισθητική κρέμα στο δέρμα, για ακόμα μεγαλύτερη ελαχιστοποίηση του πόνου. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το gel υαλουρονικού οξέος εγχέεται στις ρυτίδες χρησιμοποιώντας μια μικροβελόνα ή ατραυματική κάνουλα, ανάλογα με την περιοχή. Το εγχυόμενο υαλουρονικό οξύ κατανέμεται ομοιόμορφα, γεμίζει τις ρυτίδες ή προστίθεται στα σημεία που θέλουμε να δώσουμε επιπλέον όγκο. Παράλληλα, όπως γνωρίζουμε, ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει ορατά ανανεωμένη. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μόλις 15-30 λεπτά.

Μπορούν να υπάρξουν επιπλοκές;

Η έγχυση υαλουρονικού οξέος είναι μια απολύτως ασφαλής θεραπεία. Η πιθανότητα αλλεργίας, είναι μηδαμινή. Όσον αφορά στην διαδικασία, μπορεί να προκληθεί μια ελάχιστα αισθητή ερυθρότητα στα σημεία της ένεσης, η οποία συνήθως εξαφανίζεται σε μια ώρα. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν πρήξιμο και μώλωπες, αλλά εξαφανίζονται μετά από λίγες ημέρες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα των ενέσεων μπορεί να παρατηρηθεί αμέσως μετά τη διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα γίνεται πλήρως αισθητό μετά από 10 ημέρες. Με βάση τα χαρακτηριστικά του δέρματος και την πυκνότητα του εγχυόμενου gel, τα αποτελέσματα παραμένουν αισθητά από 8 έως 18 μήνες. Στη συνέχεια, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.

Οδηγίες πριν & μετά τη διαδικασία

Μην χρησιμοποιείτε αλκοόλ, ασπιρίνη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα μια ημέρα πριν από τη διαδικασία, ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης μώλωπα και αιμορραγίας. Συνιστάται να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως, το σολάριουμ, τη σάουνα και τις εντατικές επεμβάσεις προσώπου για 1 εβδομάδα. Παράλληλα, συνίσταται να αποφεύγεται η χρήση μακιγιάζ για 1 ημέρα, ενώ τελευταία αλλά εξαιρετικά σημαντική οδηγία, είναι η λήψη μεγάλης ποσότητας υγρών.

Μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες για ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα;

Οι εκχύσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να συνδυαστούν με ενέσεις αλλαντοτοξίνης, χημικό peeling δέρματος και άλλες αισθητικές επεμβάσεις.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διαδικασία έκχυσης υαλουρονικού οξέος επικοινωνήστε με τον εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Μακρυγιώργη. Με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει και τη συνεχή μετεκπαίδευση, ο Δρ. Μακρυγιώργης είναι ο πλέον κατάλληλος για να επανορθώσει και να βελτιώσει οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματός σας.

 

Η έκχυση υαλουρονικού οξέος ενδείκνυνται για:

ΧΕΙΛΗ

Οι ενέσεις πλήρωσης υαλουρονικού οξέος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν το περίγραμμα των χειλιών, να αυξήσουν τον όγκο τους, να τα γεμίσουν και να μειώσουν ή να εξαφανίσουν τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα χείλη. Το προϊόν που χρησιμοποιείται στην κλινική, τοποθετείται στρατηγικά, αποκαθιστά την πληρότητα των χειλιών και ακονίζει το περίγραμμά τους. Δεδομένου ότι το προϊόν δεν περιέχει κόκκους, κατανέμεται ομοιόμορφα και τα χείλη φαίνονται φυσικά.

ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΑ

Χαρακτηριστικό κάθε υγιούς προσώπου είναι τα ζωντανά ζυγωματικά. Με το πέρασμα του χρόνου, μειώνεται το υαλουρονικό οξύ στην συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου με αποτέλεσμα να μειώνεται ο όγκος των ζυγωματικών. Με την έγχυση υαλουρονικού οξέος, αναπληρώνεται η χαμένη ουσία.

JAWLINE

Με την πάροδο του χρόνου το ο ιστός του προσώπου σταματά σταδιακά να υποστηρίζεται επαρκώς δομικά, με αποτέλεσμα το περίγραμμά του να αλλοιώνεται. Με την εφαρμογή υαλουρονικού στην περιοχή της κάτω γνάθου, αναπληρώνουμε τον χαμένο όγκο και ενισχύουμε το περίγραμμά της. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόβλημα πλέον δεν αντιμετωπίζεται επιφανειακά, όπως γίνεται με παλιές τεχνικές και μεθόδους.