Βοτουλινική Τοξίνη

Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης αποτελούν το συνηθέστερο λόγο επίσκεψης για μη επεμβατική μέθοδο στον πλαστικό χειρουργό. Αυτό διότι βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ικανότητα μείωσης της εμφάνισης των δυναμικών ρυτίδων του προσώπου, που τείνουν με τον χρόνο να γίνουν στατικές. Χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία καταστάσεων όπως οι σπασμοί του αυχένα (αυχενική δυστονία) ή η υπερβολική εφίδρωση (υπεριδρωσία). Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη των χρόνιων ημικρανιών.

Βοτουλινική τοξίνη: Που χρησιμοποιείται;

Το μπότοξ είναι ένα εξαιρετικά καθαρό εκχύλισμα βοτουλινικής τοξίνης Α, που προστίθεται στους μύες του προσώπου για να εξομαλύνει τις ρυτίδες και τις γραμμές. Η βοτουλινική τοξίνη Α, είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum και χρησιμοποιείται στην ιατρική ήδη από το 1970. Τις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται μεταξύ των ρυτίδων του μετώπου, στο πόδι της χήνας και στο μεσόφρυο. Η θεραπεία μπότοξ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ανόρθωση φρυδιών (cat eye).

Η έκχυση βοτουλινικής τοξίνης είναι μια ανώδυνη, ασφαλής, μη επεμβατική, γρήγορη και οικονομική θεραπεία με άμεσα αποτελέσματα.

Ποια είναι η διαδικασία έκχυσης βοτουλινικής τοξίνης;

Οι ενέσεις μπότοξ είναι μία εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία εφόσον γίνεται από έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Είναι σημαντικό οι ενέσεις να τοποθετούνται με ακρίβεια για να αποφευχθούν παρενέργειες. Ένας εξειδικευμένος και πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τη διαδικασία και να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

Οι ενέσεις μπότοξ γίνονται στο ιατρείο. Πριν την εφαρμογή, μπορεί να τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα τοπικά, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο.

Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί μια λεπτή βελόνα για να εγχύσει μικροσκοπικές ποσότητες βουτουλινικής τοξίνης στο δέρμα ή τους μύες. Ο αριθμός των ενέσεων που απαιτούνται εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της έκτασης της περιοχής που αντιμετωπίζεται καθώς και το μέγεθος του προβλήματος.

Μετά τη διαδικασία

Συστήνεται να μην ακουμπάτε τις περιοχές που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για 48 ώρες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της τοξίνης σε διαφορετική περιοχή. Μπορείτε να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες αμέσως μετά τη διαδικασία.

Συνίσταται να αποφεύγεται για το ίδιο χρονικό διάστημα, η έντονη άσκηση καθώς και η υπερβολική έκθεση σε θερμότητα (ζεστό νερό, σεσουάρ).

Αποτελέσματα

Οι ενέσεις βουτουλινικής τοξίνης συνήθως αρχίζουν να λειτουργούν μία έως πέντε ημέρες μετά τη θεραπεία. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει 4 – 6 μήνες ή και περισσότερο. Κατά την επανάληψη των συνεδριών, η περίοδος που διαρκεί το αποτέλεσμα αυξάνεται.

Ο πλαστικός χειρουργός  Κωνσταντίνος Μακρυγιώργης είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας συμβουλέψει για την εκάστοτε θεραπεία βουτουλινικής τοξίνης.  Επικοινωνήστε μαζί του και κλείστε το ραντεβού σας για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

CAT EYE

To απόλυτο cat eye look επιτυγχάνεται μέσω στρατηγικά τοποθετημένης ενέσιμης βοτουλινικής τοξίνης. Οι στοχευμένες ενέσεις μπότοξ μπορούν να βοηθήσουν στην ανύψωση του μεσαίου και του εξωτερικού τμήματος του φρυδιού, έτσι ώστε να φαίνεται πιο νεανικό το βλέμμα και να δώσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

GUMMY SMILE

Το χαμόγελο παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση των συναισθημάτων ενός ατόμου. Το gummy smile είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την υπερβολική εμφάνιση ουλικού ιστού στην άνω γνάθο κατά το χαμόγελο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την τάση του ατόμου να κρύβει το χαμόγελό του και, κατ’ επέκταση, να επηρεάσει τη ψυχολογία του. Το gummy smile μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά να αντιμετωπιστεί με μπότοξ.

NEFERTITI LIFT – ΛΑΙΜΟΣ

Το Nefertiti lift είναι μια ενέσιμη τεχνική που χρησιμοποιείται βοτουλινική τοξίνη, κατά την οποία τονίζεται η πορεία όλης της κάτω σιαγόνας και γίνονται πιο ευδιάκριτες οι γωνίες του προσώπου. Ονομάστηκε έτσι από την βασίλισσα Νεφερτίτη, σύζυγο του Φαραώ Ακενατών. Η Νεφερτίτη διακρίνονταν για τον μακρύ λαιμό της με ωραίες γωνίες και το έντονο περίγραμμα του προσώπου της.

ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣΗΤΗΡΩΝ ΜΥΩΝ

Στον αντίποδα, η έκχυση βοτουλινικής τοξίνης χρησιμοποιείται ακόμα και για την χαλάρωση των υπερβολικά έντονων γωνιών στο πρόσωπο και κυρίως στη σιαγόνα, χαρακτηριστικό που προσδίδει πιο ανδροπρεπή εμφάνιση. Την συγκεκριμένη θεραπεία ακολουθούν συνήθως γυναίκες που θέλουν το πρόσωπο να λάβει ένα πιο ωοειδές σχήμα.